Heavenly Hunters Kennel

Här kommer en presentation av våra hundar. 

"Taxi", Åsby skogsängs Gloria är vår stam tik och mor till hela 5 valpkullar. Född 2011. Hon är en fantastisk hund på alla sätt. Alltid glad, alltid snäll. Hon har en otroligt jaktlust och skärpa. Godkänd karaktär prov på grävling och Svenskt jakt champion.Hon jagar hjort och rådjur i första hand men finns det räv eller hare på marken så går även det fint. Hon har aldrig gått i gryt under jakt, men vi har haft grävling på gården i stallet och under arbesboden och då är det full jakt på dem. På äldre dagar har hon bara blivit bättre och bättre på det jaktliga och har drevtider på mellan 1-2,5 timme.

Bra lydnad och en underbar temperament. Hon har flera excellent på utställningar och väger 9 kg. Hon är en underbar familjehund och en clown. Hon vet vad hon vill och lyckas ofta få det hon vill också. Hemma på gården går hon, liksom våra andra taxar, alltid lös. Världens bästa tax helt enkelt. Hon har präglat sina avkommar med sin jaktlust och trevliga temperament.


Heavenly Hunters Tyra är från Taxi`s första kull. Född 2014. En underbar tik som är lika go som sin mor. Extriört liknar hon mer sin far, Hammarskallets Buster. Hon har flera excellent och CK på utställning och är Svenskt och Finskt Drevchampion. Hon har mycket bra skall och hörbarhet och bra jaktlust. Väljer främst rådjur, men jagar även hjort, räv och hare om tillfället bjuds. Bra lydnad hemma och under jakten. Hon är, liksom alla vara taxar, alltid lös här hemma på gården och håller sig hemma, trots att vi bor mitt i jaktmarken. Tyra älskar att slappa och ligga i solen. En härlig glad hund som är en fantastiskt mor till sina valpar.

Heavenly Hunters Ratata är helbror till Tyra.Född 2014. Världens härligaste tax kille som är trippel champion. Svenskt och Finskt drev champion och svenskt utställnings champion. Han har även en godkänd karaktär prov på grävling. Han är verkligen snäll och rolig, en riktig charm troll i familjen, är världens bästa barnvakt och morbror till valparna. Ratata har verkligen allt! Han jagar som en gud och har ett fantastiskt skall. Jagar rådjur och hjort och till och med 3 års ålder även vildsvin, fast bara så länge dem var i rörelse. Stannade dem så la han av så på så sätt har jag aldrig varit orolig och låtit han hållas. Vi har dock avståt från att skjuta vildsvin för honom, trots att vi haft möjlighet ett antal gånger.

Trine "Cola" Vår 1a Barak.Född 2015. Vi importerade henne från Bosnien i December 2015 med syfte att använda henne i jakt på vildsvin. Ett virvelvind med energi och fart flyttade in hos oss. Med ett otroligt mjukt lynne, stort jaktlust och fantastiskt vackert utseende stal hon våra hjärtan. Nu började en ny resa för oss in i vildsvinsjakt världen. Rasen mognar sent och behöver tid som de flesta hundar som används på vildsvins jakt. Med hård arbete gjorde Trine sin första riktiga bra jakt säsong 2018/2019 och hon är fortfarande under utveckling. Hon är även fantastiskt duktigt på eftersök (vi använder henne endast till vildsvin även där) och vi blir inkallade av vänner och grannar när nåt gått snett eller när de inte hitar grisen. Trine har lyckats till 100% hittintills. Hon har även gått viltspårs prov med 1a pris. Genomförd ett BPH test tillsammans med Tyra och har fått flera CACIB, BIR och 1a placeringar på utställning. Anmält till jakt prov 2019/2020 men inte fått tag på domare, så vi siktar på det till nästa säsong. 

Pino "Cigo" kom till oss som 4,5 åring i December 2018. Även han en import från Bosnien som i hemlandet är välmeriterad på vildsvin och utställning. Kom till Sverige 2018 men ville inte jaga enligt ägaren som inte ville ha kvar honom. Då bestämde vi oss för att ge honom en chans och det har vi aldrig ångrat. Mars 2019 gjorde Pino sin diplomtest på vildsvin i hägn och startade som 1a Barak i Sverige på jakt prov på vildsvin i November och December 2019 som resulterade i ett 1a, 2a och 3e pris. Pino är otroligt snäll och mjuk i familjen och med andra hundar och vill helst vara så nära det går. Förvandlas till "ett monster" när det gäller jakt och jagar med en stor portion mod och klokhet. Med ett fantastiskt sök hittar han grisar om dem finns i området utan svårigheter och håller igång dem på ett utmärkt sätt.

Pino har fått Excellent på utsällning i Sverige.

Heavenly Hunters Rebel. Vår senaste tillskott Rebel behöll vi ur Tyra`s kull född 2019. Inte så mycket att säga om denna prinsessa än, förutom att förväntningar är höga. Hon har ställts ut i valpklass och fått mycket fin kritik med HP. Hon tränats på spår och fixar redan nu vid 7 månders ålder spår med återgång, vinklar och bloduppehåll. Hon har smygbörjat jaga en gång vid 6 månaders åldern där vi tog henne i drevlöpan efter 12 minuters drev. Då fick jag världens utskällning för att hon inte fick fortsätta. Hon är otroligt lyhörd, glad och modig. Under vår och sommar kommer vi hålla på med viltspår för att börja jaga in henne ordentligt säsong 2020/21.